Winkelkar

Bel ons nu: 0498.59.93.90

Gratis verzending in België en Nederland tot 75km

Droomtafel, Peelsestraat 28 – 2380 Ravels

Bladkeuze

Eik, Rubberwood en Padoek

Extra informatie bladkeuze

Massief hout werkt en daarom voorziet Droomtafel in haar frames sleufgaten waardoor het hout niet gaat barsten. Massief hout heeft knoestjes en verschillende kleuren omdat er verschillende planken gebruikt worden om een tafelblad te maken. Er kunnen barstjes of scheurtjes ontstaan maar deze geven het blad zijn uniek karakter. Er zijn geen 2 dezelfde massieve bladen.

Let ook op de luchtvochtigheid in het woongedeelte, dit is niet alleen goed voor je tafelblad, maar ook voor je luchtwegen. Ideaal is rond de 60%.

Enkele Tips:

Zet nooit warme potten of dranken rechtstreeks op het hout.

Zijn er vloeistoffen gemorst? Veeg deze op en laat ze niet intrekken gedurende een lange tijd.

Kijk steeds of een vaas met bloemen niet water doorlatend is, dit geeft kringen op het blad.

Hieronder zie je kleurstalen van Eiken en Rubberwood in de kleuren Bourbon, Oyster en Smoke. Door de verschillende hout structuren en hardheid verkrijg je steeds andere kleuren.

Eiken

Eiken (of eikenhout) is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

Europees eiken is het traditionele eikenhout, waarvan onder andere de klassieke eiken meubelen en beelden gemaakt zijn. Niet alleen meubels, maar ook deuren, parket, kozijnen en trappen en ook schepen en sluisdeuren werden traditioneel van eikenhout gemaakt

Balken van Europees eiken werden vanwege sterkte en duurzaamheid al in de middeleeuwen toegepast in kapconstructies van kerken en gebinten van boerderijen.

Rubberwood

Rubberwood is de meest ecologische houtsoort met een zeer hoge duurzaamheid.

Rubberwood bomen leveren latex, dat afgetapt wordt van de boom om natuurlijk rubber van te maken. Na ca. 25 jaar is het latex tappen niet meer rendabel. De plantage wordt geveld en heraangeplant.

Het hout van de rubberboom is echter zeer waardevol: mooie lichte kleur, hoge stabiliteit door lage krimp, zeer hard  en uitstekende bewerkbaarheid. Rubberwood heeft zich zeer populair gemaakt voor het maken van trappen, meubelen, … kortom: alles wat in massief hout gemaakt wordt.

Rubberwood is licht van kleur en kleurt gemakkelijk. Het is mogelijk om er een moderne trendy finish aan te geven. Het resultaat zijn prachtige, moderne design meubelen, in massief hout, made in Belgium.

Naturel bij aankoop
Naturel na 1 jaar

Padoek

Padoek is vochtbestendig en kan tegen een stootje . Padoek is hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken. Door zijn slijtvaste karakter wordt Padoek vaak gebruikt voor vloeren, maar ook voor vele outdoor toepassingen.

Het heeft een kenmerkende nerfstructuur, de zwarte nerf tekent erg mooi af op de dieprode kleur. De rode kleur kan zelfs tot paarsbruin donkerder kleuren. Verder is de nerf recht of golvend.

Padoek staat gekend als de snelst verkleurende houtsoort, deze zal binnen afzienbare tijd naar een zilvergrijze kleur gaan.

Let wel: de nerfstructuur blijft zichtbaar.

Bekijk onze tafels

Gratis verzending

In België en Nederland tot 75km

Op maat gemaakt

Met 100% tevredenheidsgarantie

Lokale ambacht

Rechtstreeks van de producent

100% veilig afrekenen

Met alle bekende betaalmethoden

© Droomtafel - Met 🧡 gemaakt door Revaio